Rehearsal Anugerah Juara Lagu

Sabtu lepas, 9/01/2010 petang tu aku tidur jap, bangun-bangun aje akak ipar aku ajak pergi tengok full rehearsal Anugerah Juara Lagu kat Stadium Putra Bukit Jalil. I was like, WHATTT??? Betul ke nih?
Lagipun dia kerja kat Media Prima tu, jadi senanglah nak masuk kat stadium tuh. Aku pergi dengan abang & kakak ipar aku, abang aku plak bawak satu bas student dia dari SeGi College.

Sampai stadium tak ramai orang sangat pun. Pintu masuk dibuka pada pukul 7.30 petang. Haishhh..hujan pulak sebelum tuh. Dah tahu hujan bagilah kitorang masuk awal, bodoh betul security ni.

Ni view dari arena seat.

Rehearsal start at 9.00pm sharp! Sebelum tuh duduk dulu la borak-borak dengan kakak ipar aku, abang aku sebok pergi menembak. (ambil gambarlah!!!) Kitorang duduk kat arena seat. Pengguna Hotlink duduk kat area depan stage. Tapi tak lama lepas tuh, kitorang yang kat arena seat ni boleh masuk plak area depan stage tuh, tiba-tiba security bagi masuk plak. Aku duduk kira dekat jugakla dengan stage tuh. Puas hati tengok wohh..

Suara Lan mantap dowh. Siti? Oklah..takdelah best pun dia nyanyi lagu Lan tuh.

Alyah suare sedap siot. Penuh perasaan dia nyanyi.

Cinta Adam dan Hawa

Ally tido dalam senyum. Cheryl yo yo'oo je dengar Faizal membebel. Faizal ape yang ko bebel?

Penuh perasaan. Cantik benor lah muka tuh..kahkahkah

Aizat BEST!

Stacy terlebih sudahhhhhhhh...

Yuna... Oh, Bulan......

Tomok jeling tajam. Ko ingat ko menang satu juta tu ko dah chanteq sangat ke noq...

Aizat memang TERBAIK!! Tapi seluar dalam tu...errrrrr....gelakguling

Abang Pejal kuuuuu... Dialah yang aku tunggu-tunggu malam tuh. Walaupun bertongkat, wa caya sama lu bro...!!~

Ok, aku tak paham motif minah ni keluar di akhir persembahan abang Pejal.. aku gelak tengok masa ni dengan AJL esoknyer.

Gambar-gambar ni semua abang aku yang tembak. Cilok dari FB dia, lain-lain gambar nantilah.
Kitorang balik pun dah lewat malam, sampai Putra Heights dah pukul 2 pagi.
Malas nak pergi AJL esoknya, mesti ramai manusia. Aku siap suggest kat aweks2 nak pergi tu takyah aa nak mekap, confirm cair la mekap ko sebelum AJL mula. Hahahahaha....

Aku ajak member2 aku pergi tengok rehearsal ni semua taknak pergi, poyo konon ade tiket VIP seat, dapat VIP seat pun ko dilayan cam puteri pun, dahlah sesak. Padahal tempat yang aku duduk tu pun kire VIP seat jugak. Ade kawan aku yang lain kate nyesal tak pergi time rehearsal sebab semua tempat full house. Hahahaha..padan muke!

Photo credit: Acidglory @ Shutterworks. (Abang gua la!)

6 コメント:

Shee said...

Abang Pejalkuuuuu jugaaaa ... yeargghhh! Betul! Betul! Dia memang rockkkk!!!!

Oh- and Amy Search too!!!! wootness!!!

HuRuL_AiNi said...

shilla kan nyanyi utk abg FT waktu separuh akhir...kira bagi penghargaan buat dia la sbb berjaya juga bawa lagu tu time separuh akhir..tu yg aku baca dr org la...aku sendiri pun x tengok sparuh akhir...hahaha

weh...cuba cari pic hafiz...aku nak tengok rambut stret dia...hehe

tp untung la ko dpt peluang tengok diorang live...hohoho

xXrucciXx said...

abg Pejal mu, abg Pejal ku jua...hahahah

mmgla Shila yg perform ms separuh akhir tuh, kalau nk bagi penghormatan pun mcm lah xde cara lain, ini keluar tak sampai 10 saat cam tetibe je enterframe kat situ, buang tenaga, buang mekap ok..ahahah

rambut stret hafiz sgt kelakar, xtau kalu abg aku ade ambik gambar die yg tuh...

untung sbb akak ipar aku keje under media prima, kalau tak harapan laa nak pegi sane...

ashie023 said...

ya ampun suor dalam aizat..
a'ah ape motif pompuan tu kuor abis persembahan pejal???adakah??apakah??

siti masa rehearsel lawa plak baju..bile yang betul2 ntah ape2..

Nakamura Kazuki said...

lagu bencinta memang sodapppppppp...oraittttttt la menang juga..tapi lagu azat pergi tu sayu dan melodi indah..layak menang juga

waiem said...

dalam tv nampak ngn x nampak je shilla tu...mesti ND lala suh anak dia buat spesel appreance...mana tau kot2 tahun depan anak dia plak masuk AJL...hehehe

Related Posts with Thumbnails