Top Ten Voice

Ok, kali ni aku nak buat entri seringkas yang boleh. Sebab otak ada beku sikit plak malam ni. Aku malas nak explain panjang-panjang.
So now, introducing..my top ten Korean male singers. (aku main list aje, takde nak ikut turutan..sebab dorang ni terlampau best, taktau nak rate dari 1 sampai 10)

1. Kim Tae Woo
Sapa yang tak kenal dengan bekas ahli kumpulan G.O.D ni. Lepas menamatkan military service, beliau keluar dengan album T-Virus yang meletup dengan lagu Love Rain. Suaranya yang lantang tu tak padan dengan badan besar ala-ala Gom itu. Gom tu dalam bahasa Korea maksudnya beruang. Pada tahun 2006, beliau juga telah mengeluarkan album solo iaitu Solo Special. Pastu untuk Krismas 2009 dia tukar lagu Love Rain tu jadi Love Snow.


Cuba dengar kat 4.02, gile boleh capai high note tuh wehh!

2. Shin Min Chul
Siape die ni? Mesti ramai yang tak kenal. T-Max? Kenal kan? Dialah lead vocal/leader kumpulan T-Max. Almost Paradiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...haaa tang tu suara dia lah tu. Aku suka suara dia ni yang ala-ala nasal tone itu, agak seksi ok. Hahahaha...


3.Kim Hyung Joon
Yessssss!! Second lead vocal in SS501. Aku juga suka suara Baby ni, suara die pun ala-ala nasal tone macam Shin Min Chul. Masa mula-mula kenal SS501, I was like 'uhh..whose voice was that? sexy nye suare' hahahah.. Dia nyanyi lagu James Ingram - Just Once sedap jugak, Lagi satu lagu Ne-Yo - So Sick, not bad..ignore jer la sebutan tuh, paham2 sudah.


4.Fly to the Sky
Aku mula terpikat dengan suara diorang ni bila aku dengar lagu Sea Of Love lebih kurang 4-5 tahun lepas. Masa tuh zaman-zaman aku tengah gila drama Taiwan, tengok variety shows pun yg dari Taiwan punya, tiba-tiba ade keluar video klip lagu ni, terus jadi suka. Aku suka suara HwanHee lebih dari Brian. Brian pun not bad jugak. Beberapa tahun lepas tu dorang ni gerak solo, HwanHee dengan lagu Because I Missed Your Heart.


5.Park Jung Min
Ehem-ehem, chenta hati aku yang sorang mana boleh lupa, ngeh3. Dia ni pun suara tak padan betul dengan dia yang gila-gila tuh. Kagum jugaklah aku dengar lagu-lagu solo dia. Low tone suara dia mahal tuh beb. Kadang-kadang aku ada jugak tiru suara dia ni, pastu gelak-gelak..hahaha


6.Heo Young Saeng
Mamat camwhore dan lead vocal dalam SS501 ni memang terbaik lah suare dia. Sumpah tak tipu. Aku mula recognize suara dia masa lagu Find. Sebelum tu aku tak ambil kisah pun dalam group tu mana satu suara siapa. Aku memang suka giler2 kat lagu Find, kemudian barulah aku nak ambil tahu pasal suara masing-masing.
Cuba tengok kat video ni, walaupun dia nyanyi ada pancit sikit tu tolak tepi ajerlah. Lagu tu key tinggi ok.



7.Lee Hong Ki
Budak rambut karat ni sapa yang tak kenal. Suara beliau yang serak-serak basah itu boleh menggoda telinga aku ok. Hahahaha... Walaupun umurnya begitu muda, tapi suaranya tidak melambangkan umur beliau.


8.Kim Jong Gook
Abang badan ketul-ketul tapi suara kecik ni pun best jugak suara. Walaupun suara agak kepit, tapi bukan sebarang kepit, mantap yeewwwwww... Hehehe... Suara dia ni selalu sangat artis-artis lain tiru termasuklah aku...ahahahah


9.Lee Seung Gi
Chenta hati aku yang sorang lagi ni. Hahahah oh, he has beautiful voice. Genre lagu yang dia nyanyi pun stok ballad song, maknanya memang semua lagu jiwang lah. Tajuk-tajuk lagu pun semua stok bunga-bunga macam Will You Marry Me. Agak-agak nak feeling jiwang sebelum tido atau terus nak tido dengarlah lagu dia.


10.SHINee
Ahaaa.. ini boyband stok anak-anak ikan punya. Walaubagaimanapun, dorang punya suara pun boleh tahan jugak. Sapa layan Boys Over Flowers mesti tau lagu Stand By Me, dari situ la aku kenal diorang. Ternyata suara mereka tak mengecewakan aku, nyanyi live pun still best.


Ok dah. Aku cuba buat yang paling ringkas pun tak ringkas jugak. Sebenarnya banyak lagi suara artis lelaki Korea yang aku suka, tapi tak cukup tempat. Nak 10 je kan, kalau banyak2 mau aku letak sampai berpuluh-puluh kang.

4 コメント:

Shee said...

"Suara dia ni selalu sangat artis-artis lain tiru termasuklah aku...ahahahah" <---- statement ni x leh blahh lahh! ko artis ke, kimchi? ahahahahahahaha!! ker semenjak dah jadi bini artis ni..otomatik pula jadi artis? huhuhu. so funnyyyy!!!

xXrucciXx said...

aduhh..ahahah
sebenarnye aku takde niat pape pun nak wat statement camtu, tak sangka plak boleh jadi lain maksudnya..ahahaha..

aku just nak kate yg kadang2 aku pun tiru suara dia...haishhh

tp kalao tgk balik dr atas, kan aku ckp otak tgh beku malam tuh, mungkin efek dr situ kot, buat ayat pon dah tak betul...LOL!

ashie023 said...

"Suara dia ni selalu sangat artis-artis lain tiru termasuklah aku...ahahahah <- ye, ape kess ni rucci??ahahhha...

melihat dari carta ko ni..wow..budak shinee pun masuk ye...well..dorang not bad jugakkan..walaupong masih anak2 ikan..tp yang muda2 ni kira pelapislah..ganti kim tae woo...
sore dorang ni powerful jugaklah..aku ske suara junsu dan onew kalu yang muda2 nih...dan jonghyun of course ..and jo kwon, and budak MBLQ tu..dan bebdauk UKISS..(aish aish..manyaklah plak ashie ni..)

oh...rucci..ye cukuplah setakat ni..xyahlah sampai 20..ambe tau masih ada list menungggu tuh..ekkeke

xXrucciXx said...

eja bebudak jadi bebdauk ye?? kihkihkih...

jgn kate 20, baaaaannnyyaaaakkkkk lagi...nasib mintak 10 je..

Related Posts with Thumbnails