MinHo oh MinHo

Kenapa dengan MinHo?
MinHo mana satu?
Kenapa pilih tajuk MinHo?

Ngeh3...ok2, aku rase entri kali ni agak...ermm, ntah ek.. Bagi aku cam kelakar pun ade gak. Meh, aku cerita...

Jumaat minggu lepas kan aku lepak gi KL, stay kat Boulevard Hotel Midvalley, berbaloi-baloi jugak, saje nak buang-buang masa dengan family. Sebelum pergi KL lagi aku dah rancang nak pergi rumah MinHo kaler pink tu sebab nak beli barang. Kenapa aku panggil rumah MinHo? Sebab dia duta produk Etude House.. Heheheh...

Selamat Datang ke Etude House!!
(awek ni laa yang aku mula-mula aku nampak kat rumah MinHo..aishh stand-picture ajerlaa)

Hari Sabtu aku check-out hotel terus gi Sunway Pyramid. Dah lame aku tak jejak Sunway Pyramid tuh, masa nak carik pintu masuk parking pun dah blur, aku main tunjuk je jalan kat bapak aku nasib baik betul. Masuk je Sunway Pyramid tu, ommmakkk aihhh...mana satu nak pegi dulu. Makin besar, dah tak macam dulu, silap-silap boleh lost. Agenda utama, carik rumah MinHo dulu, baru boleh jalan secara berdendang-dendang dalam tuh. Puas jalan naik turun escelator, akhirnya jumpe gak..fuhhh!!!

Aku belek2, usha2 barang dalam tuh, mak aku tunggu kat luar..... Lepas aku gi bayar kat kaunter, aku keluar jumpe mak aku. Mak aku cakap...
'Patutlah nak sangat pergi kedai ni, ade MinHo rupenyer...'
'Hah? MinHo? MinHo mana?'

'Tu...(sambil tunjuk kat gambar MinHo) Yang dalam gameshow tu kan...'
'Aiyarkkk...bukanlah! Ni MinHo lain.. Ni MinHo budak bunga.. Dalam gameshow tu MinHo lain, nama je sama...'
'Oh, yeke..'

Mak aku agak sukar untuk bezakan muka orang-orang Korea, sebab dia kata same aje.

Hai makcik, layak tak saya jadi menantu makcik?
(MinHo jangan perasan please!)
Gambar ni la yang terpampang kat Etude House, siap ada nama dia kat tepi tu, buat mak aku perasan dia ni MinHo SHINee..cehhh

Hari Ahad tu aku stay kat Putra Heights USJ, takde watpe, tgk TV layan Dream Team dengan mak aku dgn kakak aku. Mak aku paling semangat tengok MinHo, bersorak habis. Bila dia tak lepas halangan tuh mak aku pulak cam frust.. 'Alaaaaaaa, sayangnyer....'
Kakak aku pulak mengekek-ngekek gelak tengok dorang jatuh masa nak harungi halangan tuh..
'Weh, ko nak tau? Group dia la yang nyanyi lagu Ring Ding Dong tuh...'
'Oh, yeke...'

MinHo: Hyung..kalau aku survive sampai akhir belanja HOTSUN Chicken eh.
HyunJoong: Ececece...boleh ke?

MinHo: Hyung...see the leg la.

HyunJoong: Ok, Yela-yela.


Hari ni, (Jumaat) aku layan KBS Music Bank jap tadi. Semangat tengok pasal ada debut stage CNBlue. Whoaahhhh Yong Hwa sangat hot. Dorang nyanyi live best!!!
Ok, sempat promote CNBlue plak..berbalik cerita pasal MinHo. Mak aku kejap-kejap tengok sekali Music Bank tuh, tetiba dia tanye..'MinHo nyanyi eh?' Masa tu BEAST tengah nyanyi. 'Eh, bukanlaa..kejap lagi kot.' Tak lama tuh, dia join sekali duduk kat sofa tengok Music Bank...sampaila turn SHINee nyanyi JoJo dengan Ring Ding Dong.

'Tu, kan MinHo tengah nyanyi tuh...'
'Tulaa, tengok macam MinHo tadi, memang die pun..tu group dia ke?'
'Ha'ah'
'Dia paling tinggi ek...'

MinHo: Ye, makcik. Saya paling tinggi. Amacam? Boleh jadi menantu tak?
(hhmmppffttt!!! kamu tu anak-anak ikan aje!)

Pastu habis tengok Music Bank dia tanya...
'Cerita pasal budak perempuan carik boyfriend dia hari tu kat hotel tu bila?'
'Hah? o0oh, cerita tuh..Isnin sampai Jumaat kat 8tv kul 830. Alah, takyah tengok kat tv, tak best. Nak tengok orang ade DVD, boleh tengok sampai lebam'
'o0o yeke, nanti boleh lah tengok. ceritanya macam mana?'

Aku pun explain la..blablablabla...
'Dialaa MinHo yang mama tengok kat Sunway Pyramid tuh...'
'Oo0o..namanye same.'

Ye, makcik. Cari saya ke? Makcik apa khabar?
(ecececec, bajet sopan la tuh..kuikuikui)

Kesimpulannya, mak aku suka dengan MinHo agaknya kot. Taktau pulak dia suka yang mana satu. Tapi masa mula-mula tengok Dream Team dia kutuk MinHo SHINee macam pondan...aishhh!!! Haa..kutuk-kutuk, kan dah suka... ngeh3

5 コメント:

ashie023 said...

makcik ni dah benci tapi rindu ah tuh...ahahhaha...sabo jelah kata minho shinee pondan, pahtu bleh tersuke plak..\aigoooo...rucci's mama,u rock!!!

aku x sempat nak nengok music bank..aishhh..

aku x taulah aku bleh masuk x etude house tu, karang aku muntah pink je gamak nye..too much pinky pinky...i can't handle it..

xXrucciXx said...

asyik minho aje..napelaa die xnak kenal kimjoon ke, jungmin ke...(ceh, mcmlah dorg selalu keluar tv kat kbs tuh) hahahaah

etude house tu xdela byk pink mana, campo2 putih...
cume nampak fancy2 sgt, tu yg kadang2 rase mcm..'iskk,betulke aku masuk tmpt camni?'

huhu

Shee said...

sudah benci jadi sayang lah pulaaa... hehehe comeyy je ambe bc entri ko kali ni.. and part membezakan muka2 orang korea tu.. lol.. ingat pula kat my mom.. lol. it takes time juga lah nak suruh dia recognize menantu dia sendiri.. ahahaha tapi agaknya aku balik nanti..pusing lagi lah kepala dia.. hehehehe sebab dah bertambah2 collection.. ahahaha

ahh..agree with ashie-unnie.. ur mom rock! ahahaha! kita anak2 telah berjaya membuka mata diaorang ni..hehehe

xXrucciXx said...

rock x rock sgtla, dulu dia mcm x suke jer nak tgk rcgn kat KBS tuh, tapi die dah terpaksa tgk, lama2 jadi suka plak...
die suke betul tgk Invincible Youth tu..kalo tgk mesti gelak2...

ade 1 episod tu MinHo dtg, hurmm..lagi la die ingat MinHo tu, tp jumpe MinHo lain dah jd blur plak...aishhh

♥corcraze♥ said...

even me keliru kot masa show kat music bank ade one of shinee member kan yg jatuh then MinHo muncul,ku pikir2 apehal Lee min ho nih buat kat sini,bile plak die ade boy band..
hadoiii!!!

Related Posts with Thumbnails