JB

Tadaima!!
Dah 4 hari aku tak update blog rupenyer. Aku menghilangkan diri kejap. Ke mana? Tak ke mana pun.. pergi JB aje. Pemergian aku ke JB sebenarnye tak dirancang, tiba-tiba je. Ni pasal mak aku la dapat duit koperasi dia, terus je nak gi jalan-jalan.

Hari Khamis tuh dalam pukul 8pagi kalau tak silap, aku yang masih syok tido tiba-tiba lagu 'A Song Calling For You' berkumandang...
Aku: Yoboseyo?? Hello?
Mama: Dik, nak gi JB tak?
Aku: Hah? watpe? (tgh mamai ni)

Mama: Jalan-jalan. Bangun, mandi, siap-siap, mama sampai rumah kite gerak....


ape? u nak gi JB? buat ape? pegi dengan sapa? berapa lama? bila balik? hotel mana? napa tak pegi dgn i? lain kali cakap la awal2!
(eh, byk tanye plak.. kan cuti ni, jalan2 la. dgn parents i la. 1 malam aje. kalau 1 malam tu kirela sendiri brp hari. nak pegi dgn u? i pun selalu kene tinggal. nk ckp awal2? mcm la selalu ada rumah, nk ckp pun susah!)
(perbualan yang agak emo sikit)

Aku tak suke sangat gi JB, bukan ade apa sangat pun. Lagipun aku agak lost jalan2 area JB. Aku rasa lagi senang jalan kat KL.
OTW ke JB tu aku pulun tido jer aaa.. Nasib bapak aku tak suruh aku drive, hahahaah.. Dahla lalu jalan lama, bosan gile. Perut dah lapar, tak makan pape pun.
Sampai JB singgah jap AEON Tebrau City lunch. Ramai betul manusia dalam tu, yela cuti sekolah, pastu esoknye nak Christmas lagi, shopping sakan laa. Jalan-jalan carik foodcourt, aku jumpe ARASHI......

Hahahah.. Kedai makanan Jepun daaa.. I'm not sure it is Halal or not, tengoknye macam tak. Aku bukan nak masuk pun, tapi suka tengok interior design kedai ni dengan gambar2 makanannyer. Lepas lunch jalan-jalan dalam JJ tu, erghhh..pening dgn manusia yg ramai, terus balik kat kereta. Terus check-in kat Puteri Pacific sebelah Plaza Kotaraya.

Dah lama rasanya tak tido hotel..eh? yeke? Yang tak bestnye boleh pulak tak bawak laptop!! Sekarang every room in a hotel ada internet access..perghh rugi dowh! Tak sampai satu hari tinggalkan rumah aku dah rindukan PC aku, hahahaha...Tak senang duduk dibuatnye takde internet weii. Nak keluar ke Kotaraya nak access wireless internet cam malas la pulak, terpaksa la tahan nafsu..hohoho
Ape? baru satu hari takde kat rumah dah rindu PC? hahaha..cerita kelakar apekah ini? Hahahaha
(amboi..gelak sakan kau ye..hmmppffttt!!)

Baru aku teringat, Chrismast Eve rupanya,patutlah banyak cerita best kat tv. Akhirnya aku layan Lord of The Ring kat 8tv, habis je cerita tuh aku pun cuba untuk tido dengan dengar lagu dari handphone aku. Percubaan berjaya! Tapi, pukul 430pg aku dah tersedar..aiyo0o. Mana taknya waktu camni aku memang tak tido, so aku berjaga sampai pagi dan siap2 nak breakfast. Masa breakfast aku perasan dalam hotel tu majoriti Melayu, bangsa lain beraya kita gi holiday tido hotel..hahaha.
kalaulah malam nak christmas tu aku terjumpe santa kiyut cam gini...huhuhu

OTW nak balik Batu Pahat, aku rase perut aku senak semacam. Nak kata makan banyak tak jugak. Bila sendawa tuh aku rasa macam gas dapur keluar dr mulut. Ewwww..(agak2 kalau ade api depan mulut aku boleh jadi cam naga tak??) Lama-lama senak tuh rasa makin teruk plak, angin penuh satu badan..nak gerak pun sakit, dah macam kene senggugut pun ade. Terasa macam nak muntah, tp tak pun muntah. Memang confirm angin yg sangat teruk. Mak aku siap urut/ketuk2 badan aku dalam kereta kasi angin keluar. Ya ampun, sakitnye Tuhan je tau, dah macam orang mabuk aku dalam kereta tuh. Sampai rumah tu yang aku terus 'collapse'....
nak kate aku minum banyak cam budak ni tak jugak...7 gelas tu weii, perut ko baldi ke ape?

Nota tepek kat dahi: Ape yg aku taip pasal Christmas tu janganlah salah paham, bukan lah nak menyambut pun perayaan tuh. Jangan salah faham pulak, nama pun cuti/public holiday. Pasal santa yang kiyut tuh, kita pun tahu memang tak wujud pun santa clause, but what I mean is the fake santa is everywhere during Christmas. For those who celebrate it Merry Christmas to ya'll

4 コメント:

ashie023 said...

"ape? u nak gi JB? buat ape? pegi dengan sapa? berapa lama? bila balik? hotel mana? napa tak pegi dgn i? lain kali cakap la awal2!"
risau semaca je kim joon..pehala?hehehhe..klako nye..

warghhhhhh..jupe arashi..ngeh3..cun nye kedai..nama arashi..aigooo(kenapa x nama ashie je)ahahhaa

"nak kate aku minum banyak cam budak ni tak jugak...7 gelas tu weii, perut ko baldi ke ape?"
ko jgn cakap perut laki aku cam baldi...marah nih...grrr

xXrucciXx said...

die risau, takut ambe lari...sbb skang ni ambe hangin sket dgn die..bahahahaha

kalau nak kedai nama ashie sila buat kedai sndiri...hahahah

habih die minum 7 gelas tu haa, tu 6 gelas je tersusun 1 kat tangan..ade satu lagi gamba gelas kat tangan kiri kanan lagi...=))

HuRuL_AiNi said...

haahahaahahaha....kretipnye ko ni tulis post....hahaha..& tiap kali mesti boleh jumpa gambar yg mcm cun je ngan entri...hehehehe

xXrucciXx said...

hohoho..
aku mmg suke kumpul2 gamba nih..agak2 mane yg boleh selit kat entri tu buat cuci2 mata aku letak ler...

*bile gambar byk sgt dlm folder, nk carik pun agak pening sebenarnye...pshhh

Related Posts with Thumbnails