Cakap sorang-sorang. Gila kah?

Pernah tak korang rasa menyampah bila cakap dengan orang?
Pernah tak korang rasa macam ko cakap dengan tunggul?
Pernah tak korang bila cakap elok-elok, tapi respon yang ko dapat rase nak bagi terajang kat dia?
Pernah tak korang rasa lonely?
Pernah tak korang cakap dengan kucing, pokok, atau teddy bear kesayangan korang?

hmmm, pernah ke aku? Rasenye pernah, cakap dengan camera..hihihi

Untuk semua soalan di atas, jawapan aku adalah YA!

Sapa yang selalu singgah kat blog ni, mesti selalu nampak aku cakap sorang2 kat 'kotak jerit' tu kan. Terutamanya Ashie, aku siap kene sound lagi....wakakaka. Bak kata HuruL a.k.a HuHo, ape guna ade kotak serbaguna tu kalau tak digunakan. Betul gak tu. (eh, tu kan account aku, kotak aku, aku punye suke la nak buat ape)

Tipulaa kalau nak kate takde orang yang tak pernah cakap sorang2. Contohnye macam aku ni, dahla tinggal ber-3 je dengan parents pulak tu. Ada benda yang kita boleh cakap dengan orang tua kita, ada benda yang tak. Sebagai contoh, aku tengah tgk video Kim Joon pakai rambut palsu jadi perempuan, cantik pulak tu, aku pun kate 'cutenyerrrrrrrrrrrrrrrrrr!!' (memang ada la video tuh) Takkan aku nak cakap dengan mak aku plak? (padahal mak aku dengar je tetibe aku gelak sorang2 cakap 'cute' kat dalam bilik)

comel giler kan I? hihihihi
(you, kenapa pakai cam gini? malu ahh...errr, tp cute jugak! Hahahah)

Kadang-kadang bile kita tak puas hati pasal sesuatu tuh mesti kita rasa marah, geram atau nak lempang orang, betul tak. Sebab tu jugak aku gunekan 'kotak jerit' tu nak lepaskan marah aku. Daripada aku lepaskan kemarahan aku kat orang lain atau tiba2 nak pergi serang orang tak pasal2, lantak lah aku nak cakap bahasa ape pun.

Bila kita stress pasal kerja pun menjadi faktor kita nak cakap sorang2. Hahahah...yang ni HuruL selalu buat. Kalau aku pulak masa zaman belajar, tension dengan banyak assignment. (zaman tu tak pakai 'kotak jerit' lagi) Tengah buat assignment tu boleh plak aku cakap 'woiii, stress la! keje banyak dowh!!! 1 assignment je nak 200 page..gile!!! Pastu bagi masa dahla seminggu je, gile!!!!' Tiba-tiba kawan aku sound 'ko cakap dengan sapa?' Hahahahahah.. Benda yang kita cakap tu kalau boleh nak je kita cakap kat boss atau lecturer kita, betul tak? Tapi kerana rasa takut, tak sampai hati atau pape jer lah, tu yang jadi cakap sorang-sorang tu.

gua stress laa!! bagi lu makan kasut ni kang!!!

Ataupun, rasa lonely gila... Tu jugak antara sebab aku cakap sorang-sorang. Contohnya, macam aku nak cakap something yang biasanya aku akan cakap kat kawan rapat aje. Tapi dia takde, bz dating, kerja atau study. Yang jadi mangsanye sekali lagi kotak jerit tuh jugak, hahahaha... Ade satu masa tu aku cam sedih gila, siap nyanyi lagu ape ntah...liriknye aku taip kat kotak jerit tu nak tunjuk rasa sedih punye pasal. (tu macam terasa nak pegi karaoke pun ye jugak tu)

bosan...dorang sume tinggalkan aku, hmmm..cakap dengan radio jerla nampaknyer.

Banyak lagi sebab kenapa aku cakap sorang-sorang. Agak-agak kalau terbaca ntahpape mesej kat 'kotak jerit' tu paham-paham ajer la ek. Huhuhu...

4 コメント:

ashie023 said...

wakakakaka..
seb bek lah lam blog ko ni ada jugak artis korea..bleh ah ko olok-olok cakap ngan dorang..

aku penah jugak...
tp aku kan habit kalu menulis komen ..a'ah..time aku tulis komen nih, mesti suara aku kuor..eh??betul..cam tulis komen sambil bercakap sorang2...ahhaha..

xpe cakap sorang2..yg penting hepi..tp aku mesti nk soal gak..are u talkin to urself again??

cik hurul tuh pong habit erk..kalu dier manyak keje, stress keje..mesti cakap sorang kat shoutbox dier...ahahhaa..x bleh blah ah..

xXrucciXx said...

tula, janji aku x kaco idup orang lain..hohoho
ckp smbil taip komen? hahahahahah

pasal hurul tu bace jer laa kat shoutbox die, mesti pasal kerja...xpon tgk drama dlm opis..hahaha

HuRuL_AiNi said...

betul tu......
ada masa kan....even x dpt pun nak update kat blog atau facebook....ada je suara2 sumbang yang makin menyakitkan hati....tu la yang last2 aku gunapakai kotak jerit aku utk luah segala apa yg terlintas kat fikiran....hehehe

biasa kalau ada blogger yang skali skala je masuk blog aku sure xde nak menyibuk komen apa yg aku jerit kat shoutbox...hehehe

korang pun pepaham & biar je bila aku mula bercakap sendiri kat shoutbox tu...hahahaha

& cakap sensorang sampai keluar suara in real life pun slalu jugak....skarang paling comman bila drive...mula la aku berleter bila x puas hati ngan driver lain...padahal sorang2 diri dlm kereta....kengkadang kat opis pun tercakap sorang diri ni....hahaha

aku rasa tu trait memang sesetengah orang ada la...sebab hidup kita ni, bila makin banyak isu...makin payah nak dicakap ngan orang2 sekitar...last2 cakap sorang2....aku taip komen ni pun rasa mcm cakap sorang2 je...tapi aku rasa sure kimchi baca ni...hahahaha

apapun, weh...cute la kim joon tu....hhahahaha

okay2...aku stop, panjang bebenar bila semangat nak mengomen...hehehe

xXrucciXx said...

aaaaaa tau xper wehh..
aku kat dlm bilik ni pon selalu cakap sorang2..merepek ntah pape..

bile baca paper pon camtu, lepas bace tu kalau tak puas hati mesti hentam balik ape yg dalam paper tu tulis....

tapi kalau sapa yg memang drive kereta tak cakap sorang2 aku rasa die tak normal laa...hahahah

*psttt, KimJoon memang cute pon..skang lagi cute..hahahahaahah xleh blah tul

Related Posts with Thumbnails