Tak puasa!

Ok, aku masih dalam mode menyelimutkan diri, heheh...

Sementara nak tunggu mp3 yang aku download tu complete, aku baring-baring jap. Biasalah, mase baring-baring tu mesti fikiran aku melayang ntah ke mane. Tiba-tiba aku teringat masa bulan puasa lepas, time buka puasa kat kfc.

baring-baring sambil berangan makan ketupat dengan rendang daging.. oh, bestnyer!

Sebenarnya time tu aku tak puasa, masalah perempuan daaaa... Huhu! So, aku la tukang order makanan semua. Time2 period ni memang aku malas sikit, pastu macam cepat penat, lagi plak sebelum buka tuh kitorang pegi shopping barang-barang sikit. Nak elakkan beratur panjang kat kaunter aku beratur la dalam 45 minit sebelum buka. Duhhh..kfc servis macam sial! Sorry to say la. Bulan puasa mesti ramai manusia buka luar kan, dari 4 kaunter tu, dia bukak 2 kaunter je, bodoh tak bodoh? Hangin je aku! Baru 10 minit beratur belakang aku je dah berderet manusia. Dah tu buat kerja lembab! Aku dahla haus giler ni....

Sampai je turn aku, aku order laju-laju..terkebil-kebil mamat tu nak tekan button kat mesin tuh, hahahaah...
Dah, dapat makanan semua, aku letak je makanan dgn air atas meja, terus duduk pastu minum air. Ade minah meja sebelah aku ni pandang semacam je..... Aku pun terpikir ape hal dia nih??
And then, aku perasan air dalam gelas aku tuh dah tinggal separuh... ya ampun!! Aku minum di khalayak ramai rupenyer..hahahaahahah!! Oklaa, memang la aku tak puasa tapi agak2 la kan, yang aku pon boleh selambe je minum. Nasib baik tempat yg aku duduk tu agak tertutup...

huh, tak sabo sangat agaknyer.. air tu bukan lari pun...
(lebih kurang camnila minah tu pandang aku..haha)

Tapi aku rase cam nak bagi penampar je kat minah. OKlaa, aku dah kantoi minum sebelum waktu buka tu satu hal, ko tak payahla nak tengok aku semacam lame2 pastu nak kecoh kat kawan-kawan ko yang lain. Lepas tu nak pandang banyak kali. Hello! Ko bukan perempuan ke? Paham-paham je la situasi aku, lagipun aku rase die sorang je yang nampak aku minum time tu. Pastu nak pandang2 senyum2 sindir aku, ko apehal???? Gile perangai kekampungan!!!

lu pehal? tak puas hati dengan gua ke?

Kalau aku jadi dia, aku tak heran pun kalau perempuan yang minum time tu. Lagipun bukannya aku jalan sambil minum ke yang memang orang ramai terang2 nampak. Aku selalu je nampak orang melayu tak puasa, minum terang2 kat kedai makan terbuka, takde pon nak pandang2 macam dia.
Duhhhh..gile kampung perangai!! Weii, orang yang lagi kampung dari ko pun tak perangai macam ko lah! FYI aku pun orang kampung jugak!! Bluwerkkk, you suck!! Hahahah...

2 コメント:

ashie023 said...

ko mencarut banyak dalam ni...
isk isk isk...
ahhaa

ko ni kenapalah x sabo2..
penat kot..
kekeke..tp yelah bulan puasa kan..
tp kenapa ko x blakon time tuh..buat2lah tinggikan sore..
"ALAMAK!LUPA BULAN POSE"

kalu pose x batal, sebab x sengaja..okehhh..

xXrucciXx said...

sumpah mase minum tu memang tak pikir pape, sbb da tak puase kan..hahah

tak kose nak blakon2, ambe jujur orangnye...wakakakakak

Related Posts with Thumbnails