Domestic Overseas....

Ok, sebenarnya entri ni dah lama.. Tapi tiba-tiba ada orang komen, iaitu Shee. Huhuh..
Gambar-gambar ni diambil masa aku dengan classmate pergi buat assignment untuk Tourism Marketing. Kitorang kena buat documentary untuk promote tempat ni.

Nama tempat ni Tropical Village. Lokasinya di Ayer Hitam, Johor. Kalau dari rumah aku dalam 40 minit je. Group aku cuma 4 orang. Sebenarnya aku buat kat sini pasal nak save budget, haha taknaklah buat jauh-jauh. Kawan-kawan yang lain tu 2 orang dari Kelantan, seorang dari Terengganu. Alang-alang dah dekat dengan rumah aku, dorang tido jerlah kat rumah aku, daripada pergi jauh-jauh pastu nak tido hotel la apela kan. Makan tidur pun FOC je, hahahah.

Tempat ni nak kata macam theme park, tak jugak. Kawasan pun takde la luas mana pun. Kat dalam tempat ni ada mini-world landmarks macam Statue of Liberty, Eiffel Tower, Grand Pyramid and Sphinx of Egypt, Taj Mahal, dan lain-lain lagi. Selain dari tu, ada Ghost House dengan Alien House. Aku cuma masuk kat Alien House aje, tapi sound efek dalam tu dari rumah hantu. Dahla gelap nak mamp**.. Memang tak nampak ape2. Alien pun nampak cuma samar-samar je.

Kalau tengok video masa kitorang dalm rumah alien tu, mesti korang gelak. Tapi mana ntah videonya..ishh..
Korang layan jer lah gambar kat bawah ni ek.



















13 コメント:

Shee said...

Wahhhhh... dak Kimchi..kat mana ni?
I want to go lahhhh! Kat Mesia jugak ke?

Bring me there if ada kesempatan ambe nak jejak kaki ke Semenanjung! :)

xXrucciXx said...

kat Mesia juga..masa pegi ni utk buat documentary, dahla tgh2 panas..masak!
just 30-40 minutes from my house..

yeah sure.. kalau ade kesempatan aku bawak ko gi sini...

HuRuL_AiNi said...

wahhhhh.....best la tempat ni...

ashie023 said...

wahahha....aku dah penah sampai sini...oo..baru aku tau, tempat ni nama nye tropical village..sebab aku nak kabo kat waiem ari tu..aku lupa nama tempat ni..weeee...aku makang buah durian time2 tuh jugak sebab masa jalan2 dalam tu, ada durian jatuh..trus belasah kat situ je...hhahhahha;..

Shee said...

ooo..so nama tempat dia.. 'Tropical Village'.. aku teruja pon bukan pasal apa.. tuh pasal yang arca 'LOVE' tu arr.. i like that arca. Japan kan? kalau dok silap.. hehehe

angan2 betul aku nak menjelajah semenanjung nih..takpe2..takpe.. mesti akan jadi kenyataan punyeee.. sementara ada kawan2 around.. kena ambik kesempatan itewww...

MuNsYi SaMa said...

Love tu kt Japan kan. pernah tgk dlm cite dorama jepun.^_^

i dont know we have this kind of place in Msia.

xXrucciXx said...

yup.. yang LOVE tu kat jepun, tapi ia dibuat as a mini landmark kecik sgt la plak, patut kasila besar sikit..

memang tak ramai tau tempat ni, pihak TV sendiri pun tak promosikan sgt tempat ni..
kalau sekali pandang memang mcm terabai je tempat ni, mcm takde org dtg, tp bila borak2 dgn pihak TV setiap hari yg dibuka ade je yg dtg..

tapi aku rasalaa, tempat ni patut dinaikkan taraf, mini landmarks yg ada tu patut dibersihkan dan di cat baru, kasi lg cantik, tambahkan lagi kiosk utk pengunjung..

pihak TV sila ambil saya jd manager please!.. hahahah

waiem said...

A'aah tak penah tahu pon pasal tmpt ni...seprais seprais org johor...ampeh la tmpt cantik2 tamau promot...

Nanti ambe nak gi lah...

zool said...

Wah tak tahu plak ada tempat camni kat Malaya ni..
First time ke sini.. Salam singgah

xXrucciXx said...

ye, sila2 jemput datang buat macam rumah sendiri.. akekeke..

ye zool, slmt dtg.. tempat ni tak dikomersialkan, camtulah..lgpun lokasi nye agak terpencil..

ZACK ENTRY said...

salam singgah dari GB..=)

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

waa....cm best je tmpat neh..
bapak aku yg duk johor pn xtaw ooo...

MyaFiza said...

kt mana ni ekk?
macam best je...
tropical village tu kt mane?

Related Posts with Thumbnails