Jalan-jalan lepas raya...!!~

Hari Selasa lepas, alaa hari yang aku lulus test JPJ tu, hehe..abis je test tu aku gi lunch kat BP Mall. Antara shopping mall yang baru bukak kat BP ni, boleh tahan jugaklah besarnye. Aku makan kat food court je dgn parents n akak aku.
Aku baru perasan ada menu makanan yang telah dijepunkan...eh? Betulke ayat? Hahah..antaranya..

Ayam Lemon.
Sedap, lagi masam lagi aku suke. Tapi carrot tu nampak sgt mentah. 'Asbol' aje, tp aku tak kesah, sbb aku bukan makan pun carrot tuh..

Nasi Ayam BBQ
Boleh tahan sedap..aku suke ayam dgn sambal lada dia je.

Yang ni lah makanan yang telah dijepunkan..
Japanese style fish rice black pepper with egg.
Sedap, tapi kalau nasi tu masak dengan marjerin lagi sedap!!

Japanese style chicken rice black pepper with egg.
Lebih kurang je macam yg kat atas.

Puas hati jugaklah dengan menu makanan yang ada walaupun sekadar dalam food court aje. Ingat nak serbu Sushi King, tapi paham2 laa, orang tua aku takkan suke punye. Ni pon pasal dah bosan dengan lauk raya..hahah

Jalan2 lagi, aku jumpe kedai baju ala-ala Korean style.
Izumens.
Kedai ni banyak cawangan area BP, kat Summit pon ade. Kedai ni dah lame ade. Manusia tak kira bangsa banyak beli baju, kasut, seluar, beg, perhiasan diri kat sini.
(terpaksa amik gambar dari jauh je, tak pasal2 kene sound kang)

Tengok nama kedai je dah tau memang style dari mana. Fashion lebih kurang je macam Izumens. Tapi taktau la kalau bawah satu company yang same.

Aku rasa kat BP Mall memang dua kedai ni je yang spesific jual Korean style of fashion. Tapi kalau kat Summit banyak kedai jual ala Korean & Japanese style of fashion. Tengok design aje dah tau.
Aku pernah masuk satu kedai ni dia pasang lagu SS501 dengan FT Island aku siap nyanyi lagi..hahaha. Budak Cina yang kerja situ pandang semacam aje.
Kalau salon pulak, tak payah cakap..memang bersepah kat dalam Summit tuh, siap pasang rancangan Family Outing lagi. VCD,DVD drama yang dijual juga agak up-to-date.

*Aku cuma tunggu Etude House tambah cawangannye kat Batu Pahat aje...huhuhuhu
Nanti teman kabo Marketing Department Etude House pasal cadangan untuk tambah cawangan kat Batu Pahat ye...hihihihi

3 コメント:

ashie023 said...

omo...minho ah...
wajah mung yang ayu itu bisa mengetar jiwa dan ragaku..ahhh...ok ok....<-sudah daaa..

ayam lemon tuh cam chicken chop je..

xXrucciXx said...

haha, pasal ayam lemon tu mmg gitu, cume tambah sos lemon aje...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts with Thumbnails