こんにちは。。。1


Sapa igt dgn drama ni? Drama ni la bermulanye aku minat dgn drama2 Jepun n Korea. Drama ni ditayangkan kat ntv7 waktu tuh, waktunya malam2 buta plak tuh. Mase tuh la aku dgn abg aku mmg follow habis cite nih, sanggup tak tido. Abang aku yg suke merayap malam2 tu sanggup balik nk tgk drama nih. Lepas tu drama lain2 menyusul. Tv3 pun dah tayang drama Jepun jugak. Mase tu mmg HOT gile la drama Jepun mcm GTO, Beach Boys, Files of Young Kindaichi, Power Office Girl, mcm2 lagilaa.
Tak lame lepas tuh vcd2 drama ni mula terjual kat kedai2 jual vcd. Aku la org paling happy time tu, duit belanja skolah lebih sket jer beli vcd drama, sbb murah. Harga lbh kurang RM29.90 - RM49.90. Zaman2 ni jugak laa aku mula berminat dgn ape segale bende tentang Jepun. Hahahaha.. Aku rajin pegi kedai buku, aku terjumpa buku pasal 'Belajar Bahasa Jepun' ape lagi, aku sambar laa hehehe, blaja sikit2, pastu beli lagi buku yang bkenaan blaja tulisan plak. Kamus lagi..mcm2 laa...

Kebetulan lalu2 kat bandar berhampiran Pusat Rakan Muda....'Belajar bahasa Jepun & Mandarin secara percuma'. Woohoooo!!! Rase mcm nak wat kenduri pulut kuning lepas tgk iklan tuh..terus je daftar! Blajar hujung minggu je selama 3 bulan, 3 jam kalau tak silap. Sensei Sabari yang mengajar. (Orang Melayu laa) Dia mmg taknak suruh aku jawab kalau time tutorial, sbb dia tau aku boleh jawab.. Sabar jer la..hehehe. Pastu belajar tulisan plak... Walaupun aku dah belajar sendiri tapi byk jugak aku taktau, yg sng2 boleh lah....Aku tak berhenti stakat tuh je....

Nantilah aku cerita lagi....

Banyak kenangan sebenarnye dgn minat aku ni...hehehee

Tungguuuuuu...

10 コメント:

ashie023 said...

hehhe..oh cite nih,,beautiful life..cam penah tgk tajuk ,tp x hengat dah....
ambe tgk GTO , Beach Boys, dan time tuh gile2 kat Takeshi sorimachi..ehhehe...

pahtu time tu gak ambe ader skali daftar kelas jepun, tp lepas tuh ambe blah je...kekeke...

xXrucciXx said...

samelaa..
time tuh takashi sorimachi la cikgu paling hot, siap beli poster gantung kt bilik...hahaha

HuRuL_AiNi said...

hahaha....beutiful life x pasti dh tengok tak...tp power office girl....teru teru butze (once in a blue moon ke nama drama tu)...mmg layan time tu....hehehe....& then ada tgk heaven coins jugak....GTO....

tapi sayang x penah dpt peluang belajar bahasa jepun ni...skarang la baru nak belajar sikit2...hehehe

xXrucciXx said...

tak igtla name drama tuh, tp pelakonnye Yutaka Takenouchi kalo x silap...suke lagu tema die Destiny tuh..

xper..belajar sikit2 pelan2 kayuh..heheh..
ganbatte ne!

waiem said...

aigoo beautiful life tgk sekerat jln...bila nak sambung tah

xXrucciXx said...

dulu tgk beautiful life tu siap nangis2 tgk ending die..haha

si pemilik said...

satu satu nyer drama jepun yg aku minat..
aku bukan le peminat cite2 jepun/korea ni tp beautiful life!! mmg trbaek..
masa tayang kat tv dlu aku tgh skolah rendah lagi..blik skolah snggup tnggu depan tv nk tgk nyer pasal..hee..
sb minat nyer pasal, aku beli boxset die episod satu smpai le abis..
trbaekk..

si pemilik said...

satu satu nyer drama jepun yg aku minat..
aku bukan le peminat cite2 jepun/korea ni tp beautiful life!! mmg trbaek..
masa tayang kat tv dlu aku tgh skolah rendah lagi..blik skolah snggup tnggu depan tv nk tgk nyer pasal..hee..
sb minat nyer pasal, aku beli boxset die episod satu smpai le abis..
trbaekk..

xXrucciXx said...

huhu..same ler kite..cayalah!!
anyway thanx for visiting

si pemilik said...

yup!
no probss..
hee..

Related Posts with Thumbnails