Apa Tajuk Nak Letak?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
(ni ape kes plak intro gila punya skema..hahaha)

Rupanya dah seminggu tak update blog.. agak sibuk la dalam masa 2-3 minggu ni.. Memang tiap-tiap hari online, tapi kadang-kadang takde depan pc pun..
Bermula dari minggu lepas, aku masuk kelas bahasa Jepun, ye, aku teringin nak belajar balik in proper way, khatam semua level.. (luckily my classmate handsome orangnya, and he's a Chinese..huuuu)
Mula-mula sekali kena belajar tulisan Jepun ni.

Lepas tu, aku dengan mak aku cadang nak berniaga depan rumah, cari duit lebih sikit.. agak-agak untung tak? Tengok ajelah nanti.. sesiapa yang ada kat Batu Pahat tu nanti sila lah jemput datang membeli ye.. yang rasa-rasa jauh dari Batu Pahat tu jangan pula nak gedik suruh aku buat delivery plak, setakat MMS/email gambar makanan yang dijual tu boleh la...hahahaha


Paling tak best dalam masa dua bulan ni sejak dari Februari, aku demam!!! Cisssssskek betul.. dalam masa dua bulan boleh plak dua kali demam. Aku ingat batuk-batuk biasa je sejak dua hari lepas, sekali aku rasa badan lain macam je start semalam, terasa seram sejuk, padahal aircond tak bukak pun kat bilik aku siap boleh pakai selimut... Sekarang dah ok sikit, lepas makan 6 biji panadol dalam masa 36 jam... hoho nasib baik tak overdose. Masa ni la aku nak menggedik dengan mak aku, hahahaha siap suruh dia urut badan, buat air, masak bubur lagi...

Oh, ye.. Family Outing Season 2 1st episode hardsubbed dah keluar... nanti aku update pasal tu ye..
Tacyeon-ah, ape yang lawak sangat sampai buruk gelak camtu?

JoKwon: Noona, dia kalau gelak memang buruk muka dia tau..huhu
YooNa: Hahahah..selambe je Kwonnie oppa kutuk Taecyeon oppa.
SangRyul: Tak rela aku tengok muka Taecyeon gitu.. tsk tsk..
WonHee: Budak-budak ni macam-macam perangai betul ah..

6 コメント:

HuRuL_AiNi said...

wuwuwuwuwuwuw.....nak blajar japanese gak....huhuhu

FO hardsub ko donlot dr porem aritu ekk? belum lagi aku donlot apa2...byk benor nak donlot...hahaha

xXrucciXx said...

ko belajar la secare on9, kat youtube pun byk video bljr bhs jepun ni..cume belajar kalau xde cikgu ni kalau x paham agak susah sikit ah..
tulisan jepun katakana tu pun aku masih lg fail, hiragana worked with me..huuuu

ha'ah kat forum hr tuh, tau takpe byk bende nk dload ni.. hr2 jumpe web br yg best utk dload file..hoho

ashie023 said...

Yoong ...
TAec,....

ko nk ape??
burger ke?kuih cream puff ke?
ko cakaplah..aku nk suh email kan untuk aku...plssss..ahaha

*bagus2..macam ni lah makcik2 ske buat menantu..berwawasan dan berdikari..teheee

xXrucciXx said...

make sure makcik2 tu mempunyai anak yg mampu bawa ambe ke Korea/Jepun ketika bulan madu 8 hari 7 malam, wakakaakakakak

♥corcraze♥ said...

hyee,bestnye awak blaja japanese,huhuh..tourism management dkt mana ehh??
kite blaja mandarin,no choice..
2sem je plak,mmg xdpt ape laa..huhuh..

family outing??emm,penah tgk ke x,kat chanel apa eh?kbs,sbs,mbc ke..??
xpenah tgk kot,huhuh..

xXrucciXx said...

kite DTM kat UiTM melaka, kitorg dulu ade 3 klaz, 2 klaz mandarin 1 klaz jepun, so kite dpt yg jepun punye.. mmg 2 sem je.. but for us 2nd language ade 4 sem.. tp sem 3 & 4 kene amik bhs Perancis yang sgt tergeliat lidah ok.. haha

family outing ni cenel SBS, tp ade forum yg upload rancangan ni.. later i'll update about FO k..

Related Posts with Thumbnails