Dialog Hujung Minggu

Sejak akhir bulan lepas sampai la ke hari ni, aku gak sibuk, uruskan macam2 hal. Nak attend event itu ini. Keluar masuk bank. Keluar masuk shopping mall. Turun naik KL, Shah Alam & Subang. Letih jugak, duit pun 'letih' nak keluar.

Minggu ni dgn minggu lepas aku sibuk dengan belajar bawak kereta. Baru nak ambik lesen. Paling kelakar sekali dengan kebingungan aku. Aku borak2 dgn kakak dari driving school tu tanya pasal test JPJ.

Kakak: Camne td bawak kete? Ok?
Aku : Ok jer, boleh la. Parking pun ok. So bile nak buat QTI ek?
Kakak: Laaaaa...awak kan dah buat QTI minggu lepas, yang byr RM20 tuh.
Aku : Laaa, yeke? Saya ingat esok.
Kakak: Esok? Esok awak test JPJ ye sayang.
Aku : Apaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?????

Good Luck utk esok. Jangan lupe gear kat tengah2 ye sayang..heheh. Harap2 lulus lah, penatlah I je yang nak bawak kereta.

Aku takde la cuak, cuma speechless. Nervous gak ni weh... Aku tanya kakak tu lagi pasal kereta untuk test. Nasib baik guna kancil baru, kalau kancil lama mmg aku assume yang nasib aku sah2 tak baik untuk esok. Oh, wish me luck guys!

Pastu aku borak2 dgn sorang minah ni plak. Dia pun nervous nak test JPJ, tapi hari Selasa kalau tak silap. Masa die buat parking tu aku same2 duduk dalam kereta.

Dia: Kak, saya ok ke saya bawak ni?
Aku: Laaa, tanye kite plak, kite pun sama nak test esok ni.
Dia: A'ah laaa lupe plak. Akak study lagi ke?
Aku: Baru je abis. Awak study kos ape?
Dia: Mechanical Engineering. Akak plak?
Aku: oo0o. Kite amik Tourism Management.
Dia: Hah? Tourism? Ape tuh?
Aku: Tourism.... Pelancongan.
Dia: O0o0oo....

Tourism tuh tar jalan ke? Ehhh..salah eh..?

Hahahah..gelakkan die. Kelakar lah. Dah besar2 pun taktau apa Tourism. Jom kita bagi dia kamus nak? Nak bahasa apa? Kitorang boleh bagi la..Hahahahahah lawak-lawak....

*Hey budak! Gelak2..ABC dah hafal belom?!!

Aku nak gelak pun ade. Ko belajar tinggi2, taraf ko lagi tinggi dari aku, engineering lagi, tapi ko tak tau maksud TOURISM??? WTF??? Camne ko hafal terms engineering tuh semua?? Adoilaaa...Lawak antarabangsa apekah ini??? Aku bantai gelak dalam hati aje.

8 コメント:

waiem said...

Gudlak besok tst JPJ...u can do it...fightingggg!

xXrucciXx said...

thank you so much!~

Nakamura Kazuki said...

ambe pun engineering juga....still faham ...saja tu dia buat2 tak faham..nape tak flying kick sekali rucci......hahahaha..apapun esok fightingggggggggg ohhhhhhhh ye....

xXrucciXx said...

nak flying kick tu anak org...hahaha..
tenkiu very much senpai!~

+black.angelz+ said...

kikiki...x blh blah sungguh..
2 x suh lgi dye bace korean..

xXrucciXx said...

hahaha...tau takpe

HuRuL_AiNi said...

dia kurang dengar tu kot kimchi...hehehe...

neway, good luck for jpj test...hehehe

ashie023 said...

aku lmbt wish weh...ko dah berjaya ke blom?hehe

Related Posts with Thumbnails