BuZZ @ GO - C.N Blue

Selamat bertemu kembali dalam ruangan BuZZ @ GO. Walaupun aku busy giler hari ni, tapi aku tetap menggatalkan jari ni nak menaip dalam blog. Kali ni aku nak cerita pasal satu lagi band baru. Band apa??? Jangan banyak tanye, bace je entri nih.

Anda pernah dengar band C.N Blue? Anda kenal dengan C.N Blue? Tapi sudah pasti anda kenal siapa Jung Yong Hwa bukan? Alaaa 'guardian angel' dalam drama yang buat aku naik gile tiap-tiap minggu tuh..hihihi. ShinWoo oppa, saranghae! Huhuhu... Jadi, ape kene mengene beliau dgn C.N Blue?

C.N Blue ialah singakatan dari Code Name Blue. (apaaaaaaa??? cerita biru???? Heppp! Tolong jangan menyimpang tempat lain.) Adalah band baru dari Korea Selatan. Mereka ini dikatakan F.T Island yang kedua, sebab muzik mereka yang lebih kurang sama dengan F.T Island. (konsep nama kumpulan pon lebih kurang je) Tambahan pula mereka juga di bawah satu syarikat yang sama F&C Music atau Fish & Cake Music. (ape daaa muzik kek dan ikan..hahah)

C.N Blue ni jugak adalah indie band, biasalah sebelum keluarkan album mesti dorang dah perform merata2 kat Korea tu, gigs sana sini. Lebih kurang sama je macam kat Malaysia. Pada 19 Ogos lepas, dorang release album bertajuk 'Now or Never' kat Jepun.

C.N Blue dianggotai 4 orang anak muda, yang memang boleh dijadikan adik-adik atau toyboy/anak ikan kepada wartawan yang sedang menaip ni. gelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakguling Mereka ialah :


Name: Jeong Yong Hwa (정용화)
Japanese Name: チョン・ヨンファ
Position: Lead Vocal and Guitar
Birthdate: 1989.06.22
Height: 180cm
Blood Type: A


Name: Lee Jong Hyun (이종현)
Japanese Name: イ・ジョンヒョン
Birthdate: 1990.05.15
Position: Guitar and Vocal
Height: 183cm
Blood Type: O


Name: Kang Min Hyuk (강민혁)
Japanese Name: カン・ミンヒョク
Birthdate: 1991.06.28
Position: Drums
Height: 184cm
Blood Type: A


Name: Kwon Gwang Jin (권광진)
Japanese Name: クォン・グァンジン
Position: Bass
Birthdate: 1992.08.12
Height: 180cm
Blood Type: AB

*Uishh, budak-budak ni tinggi-tinggi rupenyer, mendongak laa kalau nak tengok muke.

Dalam album 'Now & Never' dorang ni ade 5 buah lagu iaitu Now Or Never, Let's Go Crazy, Love Revolution, Just Please, dan Tearsdrop in The Rain. Lagu-lagu dorang memang semuanya bahasa Inggeris, aku pun taktau kenapa.
Walaupun mereka ni masih baru, tapi salah seorang anggota iaitu Jung Yong Hwa telah berlakon dalam drama You're Beautiful juga membantu untuk menaikkan populariti band ni. Syabas adik-adikku.
Jom layan lagu-lagu dorang, boleh tahan jugak best. Memang kene dengan citarasa aku la...




Intro lagu ni buat aku nak nyanyi lagu 'Only Youuuuuuuuuuuuuuuu'...tapi jauh menyimpang..hahaha


Nyang ni lagu favorite aku. Best!


Lagu ni macam sesuai untuk jadi lagu tema anime. Aku rase laa..



Edit Tambahan: Nampaknye video telah removed, sapa nak try dengar lagu2 dari album lepas dorang Now or Never dan Voice, atau album baru release Bluetory sila beritahu aku ok. These album recommended sapa yang suka layan indie band/music. Best!

7 コメント:

Nakamura Kazuki said...

bila tengok umur2 diorang ..terasa alamak tuanya ambeeeeeeee...umur sama2 adik ambe je..huhuhu

ashie023 said...

comel..tp xleh buat anak ikan dah..ramai dah toyboy...budak2 shinee tu nak letak mane?ahhahahha...ok ok..siyes siyes nih....yang atas tu cute...yang len cute jugak...wah wah...
Shin woo..ko band indie?aduyai..biorlah bebeno muke jambu camni, band indie...tp layan jelah...

xXrucciXx said...

ashie - sng cite boyband kat korea ni byk yg mude2..ambe yg dah 22 ni pon terasa tua sbb byk yg muda dari ambe..hahah, sekali tgk mcm matured sgt, cek DOB skali muda daaaaa...ahaha
ini barula dikatekan jambu bkn sebarang jambu...wakakakaka

senpai - ambe pon rase cenggitu...terasa tua beno..haha tua la sgt perangai cam budak2...takpe senpai bio tua tp jiwa muda..akekekek

waiem said...

Penah dengo grup ni masa baca interbiu dengan Shin Woo hyung. Penyanyi ropanya dia. Ingat nak usha later pasal grup ni, tp mu dah buzz dulu hehehe...

Satu lagi perasan behday Shin Woo hyung sama dengan Lee Min Ho...aigooo ottokee

xXrucciXx said...

ni pon entri terperap ni, tokok tambah sket..terus publish..huhu..

pasal besday tu ambe pon perasan, mase tu terpikir sama ada hyunjoong atau minho...sume bln 6..kite selebret same2 la nampaknye...hhihihi

Shee said...

Betul tekaaan kuuu! He is not a B type!! YAYYYY!!!!

Muka dia well-expressed to be a B-type person! woohooooo.wooheee..

xXrucciXx said...

awatnya ni shee...ambe tetibe blur..adehh.
byk sgt meroyan agaknye hr ni..explain pls...haha

Related Posts with Thumbnails