Duit Terbang

Dugaan betol bulan ni... Dari awal lagi mmg dah tau bulan ni byk pakai duit, nak byr mcm2, beli itu ini, nak ke sana sini..

Sekali tgh hari td mase mak aku nak pegi kluar beraya, tiba2 kete buat hal. Patah balik rumah. Aku pelik kejap beno die pegi, tak sampai stgh jam... Kete rosak! Buruk betol bunyinyer...serious! Pastu bawak la pegi Proton, cek2....kene tuka coil n plug. RM600++ Perghhh!! Bukan sikit! Dgn jumlah yang same tuh, boleh bertahan duduk bertiga kat rumah ni setengah bulan tau. Yela, smlm dah pegi Melaka shopping2 sikit, minyak tol sume je dah brp. Niatnye lain2 nak simpan la sampai cukup bulan... Bil, aku nak naik KL, pegi konvo aku, majlis bersara mak aku..wo0hh sume pakai duit weyyy. Aku tak kaya wehh! Mak bapak keje kerajaan je kot.

Harap2 dgn dugaan ni bergandalah rezeki yg bakal diterima nanti. InsyaAllah.

*Sambil2 aku taip entri ni, tiba2 mulut aku kering semacam, takleh bukak sebab melekat. Pasal aku duduk dpn kipas sambil buat muka camni....

5 コメント:

ashie023 said...

ehhee..,,pehal ko duk depan kipas...panas sangat ke?sabo sabo...ader ler rezeki mane2 tuh...

xXrucciXx said...

mmg panas..kipas sebelah pc..
serbaguna woh, supaya pc pun x panah sgt..hehe

Nakamura Kazuki said...

nape duk depan kipas..hahaha..pastu buat gaya camtu..kelakar..

xXrucciXx said...

panas lah senpai, aircond tak servis lagi, nk jimat gune..hahah
lama sgt juihkan mulut, skali melekat..aduhhh naseb tak koyak :P

Shee said...

so cuuuteee~

Related Posts with Thumbnails