Aku.Drama.Muzik.Filem

Sekarang lebih kurang pukul 5 pagi. Ape aku buat tak tido lagi? Aku memang time gini tak tido, jadi jaga. Kang orang bangun tido, aku baru nak tido. Dah mata ni degil nak wat camne. Agaknye kalau kene urut refleksologi kat kaki aku ni baru boleh tido awal, sebab dibetulkan segala urat2 dalam badan.

Malam tadi dalam kul 10, aku dah habis tengok drama My Fair Lady. Mula2 aku layan sorang2 jer, sekali mak aku masuk bilik, dia pun join sama sekali. Dia pun follow gak drama tuh kalau aku bukak ch303. Mak aku pulak bole tahan excited tengok drama tuh, siap buat air kopi bawak masuk bilik aku lagi. Yang aku bengang tiba2 pulak line slow, jadi masa tengok tu agak sangkut2 sikit, mak aku tetap tak berganjak dari bilik. Hahahaha..boleh tahan.
*aku igt aku sorang je perasan orang gaji Kang Hye Na sorang tu muka cam KimJoon..bau2 bacang agaknye..ahahah
turio-nim..awatnya hang wat muka ghupa itu? terlebih makan tapai ka??

Pagi2 buta ni aku makan tapai..siap ada yang sound aku jangan makan banyak2 kang mabuk, merapu-rapu potpet tak pasal. Tak pernahnye aku makan tapai mabuk, sedap adeler..nak2 tapai pulut..best tuh!

Bila dah tak tido ni, alang2 aku ngadap pc aku download la lagu2 ape yang ade. Tak tahu la dah berapa puluh lagu aku download sekaligus. Download2 jugak, tapi kalau lagu tu berbaloi untuk didengar aku beli la album artis tuh. Macam album baru SS501 REBIRTH tu. Ye! Memang aku dah download whole album, tapi aku TETAP nak beli album ORIGINAL dorang, sebab lagu best2! Serious!

Sekarang ni aku tengah layan lagu2 FT Island plak. Lagu2 dalam mini album dorang JUMP UP. Seriously, lagu2 dalam album ni memang semuanya best. Aku ni susah nak suka lagu2 kalau pertama kali dengar..tapi yang ni terus suka. Aku takde la minat FT Island ni macam SS501, tapi ntah..tiba2 suka. Aku bab2 lagu ni agak cerewet sikit walaupun semua jenis lagu aku dengar. Kalau aku jadi artis agaknye, matilaa komposer nak buat lagu untuk aku. Wakakakaka...
Kesimpulannya, memang tak rugi kalau beli album ni. Mane nak carik ah? Nak kene pegi tower record kah? Sebab biasanya album2 yang aku carik biasa ada kat situ. Tak pun kedai Speedy yang besar2 mcm kat Midvalley tuh.

Aku suka lagu Bad Woman dgn Missing You. Lagu Missing You ni ada kombinasi muzik klasik dari Vivaldi - Four Seasons (Winter) dengan muzik rock/pop. Memang menjadilaa, sedap didengar.

Lepas tu boleh pulak aku layan lagu2 klasik. Lagu2 dari Beethoven - Moonlight Sonata. Eh, ni bukan pasal pengaruh dari drama Beethoven Virus ye..tidak sama sekali. Saje terasa nak dgr. Pastu aku layan Immediate Music jugak...haa ape tu Immediate Music? Sila klik sini. Macam2 jenis aku dengar. Aku suke daripada Trailerhead (boleh search kat youtube ye). Tapi favorite aku ialah Serenata, sila klik sini.

uihh..dah pukul 6pagi??

*Filem terbaru lakonan 'Nama Saya Rain' Ninja Assassin tak lame lagi keluar. Camne la rupa dia jadi ninja agaknyer. Makin tough tu badan dia. Huhuhu..


7 コメント:

HuRuL_AiNi said...

hohoho...dh khatam my fair lady....ambe baru ep 11....huhu
omeadeto guzaimasu :)

hahaha...betul la kot tapai kalau makan banyak boleh mabuk...kan tuak asal sama ngan tapai yang diperam lama2...hehehe...**kalau kat sarawak ni la***

album re-birth, yeah..ambe nak donlot gak...skarang tgh download drama dulu...hehe

FT Island org slalu promo best, ambe baru dengar 1 lagu diorang dah suka bangat...hehehe

Nakamura Kazuki said...

yes tak dinafikan most of FT Islands Song memang superp..ambe pun ske gak group korea yang rock ni...

waiem said...

Uik turionim ada kat sini? ko buat apa kat sini turionim-ma. Balik yok

Lagu FT Island not bad gak. Ambe suka gak

hood said...

yay kimci! tes kita mmg same.. akak festaim dgr sore hongki mmg trus jatuh tegolek.. serprais bila tau umo deme when they sound so matured. sore serak2 & mendayu-dayu, mmg jiwang la dgr.. dia nyanyi feeling abes. lagu deme dari elbem dedolu pn bes.. kalu dpt, mmg akak nk beli sumer elbem derang tuh

xXrucciXx said...

hurul: mungkin ambe ni kebal sikit kot, org makan durian byk2 sibuk kate panas, ambe sikit pun tak rase panas...

senpai: cube senpai dgr Cherry Filter, tu rock band jugak..penyanyi die aweks..layan gak lagu2 dorang..band lama tuh..

waiem: itu budak kicik taktau la ape bikin..ambe tau la skang die jadi model (dalam drama) huhuhu

kak hood: (banggenyer dipanggil kimci) akekeke, yelaa taste kite lbh kurg same je kan..kalu bole nak pulun sume album2 SS501 yg dulu2 smpai skang dgn FT Island punye...

nota kecik: dulu ambe igt FT Island ni grup dak2 pompuan..hahahaahahah

waiem said...

Sapa rajin kompilekan seme lagu ft island. Ambe nak gak. Pastu kita sema gi pulau wat gedering...hehe

ashie023 said...

hehehe..aku rajin aku rajin waiem...sebab aku manyak dah lagu ft island..dengo dari dolu lagik , sebab adik aku pong ske grup nih..aku ske sebab lagu2 dier best bangek...

ko ape kes makang tapai pagi2???aku xleh makang tapai,ngan air f&n stoberi..atau grape..mabuk laut..ahaha

Related Posts with Thumbnails